Sångkväll med Torkel Selin och Tomas Bergius

Sångaren Torkel Selin har än en gång besökt Hörnsjö. Han är en folklig sångare med värme och innerlighet och en stor portion humor, han kallas Kyrkans trubadur, och hans favorit är Lapp-Lisa och hennes sånger sjunger han gärna. Tomas Bergius är ny ackompanjatör som tillsammans med Torkel vill sprida det glada budskapet. Glädjen i deras framträdanden kan man inte ta miste på, för det är glädje det handlar om säger båda med gemensam mun, glöd och glädje för det glada budskapet.
Tomas har musikdirektörs- och högre organistexamen. Efter teologiska studier jobbade han som pastor för tidigare Svenska Baptistsamfundet. Därefter har han till lika delar fungerat som pastor i frikyrkan och organist i Svenska Kyrkan. Kärleken till de s.k. läsar- och hemlandssångerna har gått som en röd tråd genom hans församlingstjänst och alltid funnits med på repertoaren, vare sig det handlat om olika konstellationer av körer, strängensembler, lovsångsteam och sångsolister som passerat under åren.
Han ser fram emot att tillsammans med Torkel få fortsatt förvalta denna underbara sångskatt som blivit Torkels signum och som inte bara är sång för sångens skull, utan i högsta grad teologi, förkunnelse och ett väckelserop som vill beröra hungrande hjärtan.

Under kvällen i Hörnsjö fick besökarna njuta av bland annat sångerna Det finns ett hjärta, Tänk snart gryr en gyllene morgon och Det enda som bär.